martes, 10 de marzo de 2009

De trasvases de arena

Yo ya me he perdido con esto del trasvase de arena, la verdad. ¿Es legal? ¿No es legal? ¿Es solidario? ¿No lo es? ¿Han prevaricado? ¿No han prevaricado?

Yo no había visto lo de los camiones en la arena hasta este fin de semana y, la verdad, impresiona el espectáculo: enormes camiones, excavadoras, toneladas de arena amontonada, un enorme desnivel entre una línea y otra de la playa y a punto de que comience la temporada turística (que, por cierto, era la queja que se hacía ayer desde el PP). También ha coincidido que este mismo fin de semana estuve en la playa de Piles, municipio afectado gravemente por la regresión de arena producto de los últimos temporales. Y, la verdad es que, tanto uno como otro paisaje, impactan. Impresionan las montañas de arena en una playa y la ausencia de arena en la otra. Y no sabemos quién tiene la razón o quién deja de tenerla, pero nos da la impresión de que estos trasvases son arena para hoy y hambre para mañana.

Lo que a mí me extraña es que, en todos estos años de bonanza económica y de dictadura del cemento a nadie se le ocurriera asfaltar las playas.

Puestos a cometer barbaridades…
_____________________________

El PP de Gandia va insistir durant el plenari del divendres passat en la necessitat de paralitzar l'extracció d'arena de la platja de Gandia. Els populars han acusat al govern municipal de prevaricació perquè asseguren que un informe de la policia autonòmica els ha donat la raó sobre les denúncies realitzades sobre aquesta situació irregular. També contem que l’Ajuntament de Gandia col•laborarà “activament” en la recol•locació laboral dels 325 treballadors de Finsa (l’antiga Tableros Faus) que estan afectats per l’ERE -que han pactat l’empresa i els representants sindicals dels treaballadors-i que voluntariament ho sol•liciten:


En el Punt de Lectura de hui Paco Llopis ens parla del poemari de Vicent Olaso que serà presentat este divendres a la llibreria La Fona d'Oliva:


D’èxit sense precedents pot ser qualificada la I Fira Gastronòmica celebrada a Villalonga el passat cap de setmana, 7 i 8 de març, i organitzada per l’Ajuntament de la localitat amb motiu del III Concurs de Blat Picat que va tindre lloc el dilluns passat, 9 de març, enmig d’un immillorable ambient. Potser, uns dels factors que han contribuït a la massiva assistència de públic haja estat el magnífic oratge del que hem gaudit, cosa que ha permés la presència als carrers de Villalonga de nombrós públic, tant local com d’altres poblacions de la Safor, la Vall d’Ebo i la Vall de Gallinera, especialment. Pel que fa a la III edició del Concurs de Blat Picat, primera edició reservada per a cuiners professionals, el restaurant guanyador ha sigut La Placeta de Benissià (Vall de Gallinera); segon, el restaurant Ca Pelut de Villalonga (la Safor) i en tercer lloc ha quedat el restaurant Molí Canyar de Potries (la Safor):


Raulet el Artillero nos lleva de viaje a Tahití. Cuando pensamos en viajes románticos, pensamos en Tahití y sus islas, con sus exóticos bungalows suspendidos sobre el agua. Pero hay más: una cultura totalmente diferente a la europea, que vive la naturaleza intensamente y cuyas gentes son absolutamente encantadoras:
http://files.filefront.com/TAHITI+10+03+09rar/;13441736;/fileinfo.html

No hay comentarios: