viernes, 1 de febrero de 2008

En homenatge de Joan Pellicer

La Plataforma pels Pobles de la Safor vol recordar la pèrdua de Joan Pellicer, l’etnobotànic valencià més universal, ara fa un any. Amb aquest motiu, la Plataforma ha organitzat un nou homenatge el proper diumenge a través del qual volem renovar el nostre més sincer record al seu mestratge.

L’acte, en el qual es faran diverses lectures, tindrà lloc a la font de les Malladetes del Mondúver, on l’any passat la Plataforma, junt a un nombrós grup de persones, va plantar uns fleixos i dos motius que en féien referència. La Plataforma convida tota la gent a acompanyar-nos en aquest homenatge a Joan. Ixirem a les 9'30 de la passarel·la de la Fira, a Gandia, amb cotxes particulars, cap al lloc indicat.

A més, des de la Plataforma pels pobles de la Safor volem que, passat un any des de la pèrdua d’aquest saforenc, les institucions saforenques i valencianes, amb capacitat per a dur-ho a terme, contribuïsquen a fomentar la tasca que va deixar encetada Pellicer. Com a etnobotànic, Joan esdevé un exemple a seguir i, per això, reclamem que s’inicien les reedicions de les seues obres exhaurides (De la Mariola a la mar, Herbari breu de la Safor, etc.), per tal que puguen arribar a les nosves generacions de valencians que no han pogut gaudir del seu mestratge. Demanem a totes les institucions “sensibilitat i justícia” amb la seua persona, però sobretot amb la seua obra.

A més, la Plataforma llença el repte de la publicació del treball que va recollir i condensar la seua tasca com a estudiós: la seua tesi doctoral.

No hay comentarios: